Hirsimökit, Tietoa hirsitaloista, Yleinen

Hirsihuvilan hinta – Vinkit luksusmökin hankintaan

Lue lisää paljonko on hirsihuvilan hinta.

Sisältö

Paljonko on laadukkaan hirsihuvilan hinta? Mitkä tekijät vaikuttavat hirsihuvilan hintaan? Valmis paketti vai itse suunniteltu hirsihuvila? Keräsimme yhteen Kultahirsitalojen parhaat vinkit hirsihuvilan valintaan.

Mainos

Hirsihuvilat ovat suosittuja vapaa-ajan asuntoja, jotka tarjoavat täydellisen irtioton arjesta ja kaupungin vilinästä. Hirsihuvila tarjoaa luonnonmukaisen tunnelman sekä modernit talotekniset ominaisuudet samassa ylellisessä paketissa.

Hirsihuviloiden suosio on ollut valtavassa kasvussa, ja yhä useampi mökkiä tai vapaa-ajan asuntoa hankkiva on valinnut nimenomaan hirsihuvilan. Hirsihuvila on perinteistä mökkiä suurempi ja monipuolisempi vaihtoehto, joka soveltuu mainiosti myös talvikäyttöön.

Koska mökkeilykausi lähestyy kovaa vauhtia, kokosimme yhteen Kultahirsitalojen toimituksen parhaat vinkit hirsihuvilan hankintaan sekä pienen vertailun eri tyyppisistä hirsihuviloista. Käymme myös läpi mistä hirsihuvilan hinta muodostuu. Mikäli olet harkinnut hirsihuvilan hankkimista, olet tullut oikeaan paikkaan.

Hirsihuvila on pitkäaikainen sijoitus, joka tarjoaa viihtyisän lomapaikan sukupolvien ajaksi.

Mistä hirsihuvilan hinta muodostuu?

Hirsihuvilan hinta muodostuu useasta seikasta, kuten neliömäärästä, käytetyistä hirsimateriaaleista, sijainnista, valmistajan hintapolitiikasta sekä rakennusalan yleisestä hintatasosta.

Hirsihuvilan hintaan vaikuttavat tekijät:

 • Neliömäärä: Hirsihuvilan koko on yksi suurimmista hintaan vaikuttavista tekijöistä. Mitä suurempi huvila, sitä enemmän materiaaleja ja työtunteja sen rakentamiseen vaaditaan. Hirsihuvilan keskimääräinen neliöhinta vaihtelee 2000 ja 3000 euron välillä.
 • Käytetyt materiaalit: Hirsihuvilan hinta riippuu hyvin pitkälti käytetyistä materiaaleista, kuten hirsistä, lattiamateriaalista, kattotyypistä, ikkunoista, ovista sekä eristemateriaaleista. Laadukkaammat ja kestävämmät materiaalit nostavat hirsihuvilan lopullista hintaa.
 • Huvilan sijainti: Sijainti voi myös vaikuttaa lopulliseen hintaan. Esimerkiksi huvilan rakentaminen syrjäiselle paikalle ja keskelle vaikeakulkuista maastoa voi nostaa kuljetus ja logistiikkakustannuksia.
 • Valmistajan hinnoittelu: Hirsihuviloiden hinnat voivat vaihdella eri valmistajien välillä. Valmistajien tarjoamien pakettien välillä voi olla myös eroja: osa valmistajista tarjoaa täysiä paketteja johon kuuluu kaikki materiaalit, kun taas toiset veloittavat jokaisesta osasta erikseen.
 • Rakennusalan yleinen hintataso: Materiaalien, logistiikan ja työn yleinen hintataso vaikuttavat merkittävästi myös hirsihuviloiden hintoihin.
 • Tuleeko huvila kesä vai ympärivuotiseen käyttöön?: Jos huvila menee ympärivuotiseen käyttöön, tulevat rakennuskustannukset hieman kalliimmaksi. Talviasuttava hirsihuvila vaatii paremmat eristeet sekä paksummat hirret.

Hirsihuvilan lopullinen hinta on usean tekijän summa. Pieni mökki voi maksaa 15 000 – 50 000 euroa, kun taas suuremman ja modernimman huvilan kustannuksen voivat kohota lähemmäs 200 000 euroa.

Valmis paketti vai itse suunniteltu hirsihuvila? – Vertailu

Suurimmat valmistajat kuten Kontio ja Honka tarjoavat laajan valikoiman valmiita hirsihuvilapaketteja. Valmis paketti on helppo ja vaivaton vaihtoehto, kun suunnittelu ja rakennus ulkoistettu kokonaan ammattilaisille.

Useat valmistajat tarjoavat myös mahdollisuuden osallistua itse hirsihuvilan suunnitteluun. Kun osallistut hirsihuvilan suunnitteluun, on lopputuloksena juuri itsesi näköinen huvila joka täyttää kaikki toiveesi ja tarpeesi. Esimerkiksi oululainen Hirsimestari suunnittelee jokaisen hirsihuvilan yhdessä asiakkaan kanssa, jolloin jokainen hirsihuvila on täysin yksilöllinen.

Molempien vaihtoehtojen kohdalla hirsihuvilan hinta riippuu aiemmin mainituista seikoista. Niiden lisäksi hintaan vaikuttaa merkittävästi huvilan varustelutaso. Erilaiset talotekniset ratkaisut ja mahdolliset piharakennuksen voivat nostaa lopullista hintaa merkittävästi. Kun suunnittelet hirsihuvilasi itse, voit karsia turhat ominaisuudet pois ja panostaa niihin, jotka täyttävät toiveesi ja tarpeesi.

Se kumpi vaihtoehto tulee halvemmaksi riippuu täysin paketin sisällöstä. Itse suunniteltu voi tulla halvemmaksi, mikäli karsit huvilasta itsellesi turhia ominaisuuksia. Voit myös säästää tietyissä materiaalivalinnoissa esimerkiksi kattotyypin tai käytetyn hirsimateriaalin kohdalla.

Valmiin paketin edut:

 • Helpoin ja vaivattomin keino hirsihuvilan hankintaan
 • Et joudu käyttämään aikaa suunnitteluun, riittää kun valitsen eniten omia tarpeitasi vastaavan paketin

Itse suunnitellun hirsihuvilan edut:

 • Mahdollisuus vaikuttaa pieniinkin yksityiskohtiin
 • Voit karsia turhat ominaisuuden pois ja panostaa niihin, jotka vastaavat toiveitasi ja tarpeitasi
 • Lopputuloksena on juuri itsesi näköinen ja yksilöllinen hirsihuvila

Hirsihuvilan hinta pitkällä aikavälillä

Vaikka hirsihuvilan alkuinvestointi on verrattain suuri, voi laadukas hirsihuvila tulla pitkällä aikavälillä muita vapaa-ajan asuntoja edullisemmaksi. Hirsirakennukset ovat erittäin pitkäikäisiä ja vaativat vain vähän ylläpitoa. Laadukas hirsihuvila kestää kovaakin käyttöä isältä pojalle sukupolvien yli, kun taas heikkolaatuisempien mökkien ja loma-asuntojen käyttöikä voi jäädä vain muutamaan kymmeneen vuoteen.

Hirsihuvilan etuna on myös rakennuksen arvon säilyminen. Tämä koskee käytännössä kaikkia hirsirakennuksia johtuen hirsitalojen ja mökkien kasvavasta kysynnästä. Hirsirakennukset säilyvät pitkään hyväkuntoisina, mikä vaikuttaa myös arvon säilymiseen ja jopa potentiaaliseen nousuun.

Hirsihuvila on myös energiatehokas, jolloin säästät pitkällä aikavälillä merkittäviä summia lämmitys- ja viilennyskustannuksissa.

Hirsihuvilan hankinta – Mitä ottaa huomioon?

Hirsihuvila on suuri investointi, joka tarjoaa terveellisen ja viihtyisän lomakohteen vuosikymmeniksi eteenpäin. Tämän vuoksi ei kannata tyytyä ensimmäiseen vastaantulevaan vaihtoehtoon, vaan käyttää runsaasti aikaa eri vaihtoehtojen vertailuun.

Kiinnitä huomiota myös talotoimittajan valintaan. Luotettava toimija tarjoaa lähes poikkeuksetta parasta vastinetta rahalle. Kun tilaat hirsihuvilan luotettavalta kotimaiselta toimijalta, on lopputuloksena kestävä ja laadukas vapaa-ajan asunto.

Vinkit parhaan hirsihuvilan hankintaan:

 • Hinta: Huomioi hirsihuvilan hintaan vaikuttavat tekijät jo suunnitteluvaiheessa. Näin vältät budjetin ylittymisen ja saat rahoillesi parasta vastinetta.
 • Valitse luotettava ja ammattitaitoinen valmistaja: Vertaile eri valmistajien tarjontaa ja arvioi heidän referenssejään. Kiinnitä huomiota myös valmistajien hintoihin ja pakettien muokattavuuteen.
 • Suunnittele hirsihuvilan koko ja tyyli: Pohdi tarkkaan, minkä kokoisen ja tyylisen hirsihuvilan haluat. Huomioi myös tontin vaatimukset sekä omat tarpeesi.
 • Huomioi myös energiatehokkuus: Selvitä, mitä energiatehokkuusvaatimuksia hirsihuvila täyttää. Energiatehokas hirsihuvila on ympäristöystävällinen, sekä tulee pitkällä aikavälillä edullisemmaksi.
 • Valmis paketti vai itse suunniteltu: Täyttääkö jokin valmiista hirsihuviloista omat vaatimuksesi vai haluatko suunnitella tulevan hirsihuvilasi alusta alkaen vastaamaan toiveitasi ja tarpeitasi?
 • Harkitse lisäominaisuuksia: Suunnitteluvaiheessa voit määrittää itsellesi tärkeät lisäominaisuudet, kuten saunan, takan tai esimerkiksi autotallin. Valitse itsellesi tärkeimmät lisäominaisuudet ja karsi turhat pois.

Tilaa Hirsimestarin uutiskirje ja liity hirsikerhoon

Saat tuoreimmat artikkelimme suoraan sähköpostiisi.