Hirsimökit, Talonvalmistajat

Paras muuttovalmis hirsimökkipaketti 2023 – Mökkivalmistajat vertailussa

Mikä on paras muuttovalmis hirsimökkipaketti vuonna 2023? Lue lisää ja löydä itsellesi paras vaihtoehto.

Sisältö

Mistä paras muuttovalmis hirsimökkipaketti? Keräsimme yhteen vuoden 2023 parhaat hirsimökkivalmistajat.

Mainos

Perinteinen hirsimökki kuuluu suomalaiseen järvimaisemaan, ja niiden suosio kasvaa vuosi vuodelta. Perinteisesti hirsimökki on veistetty itse, mutta nykyään markkinoilla on kymmeniä kotimaisia hirsitalovalmistajia, joiden avaimet käteen -mökkipaketeilla pääset helposti nauttimaan huolettomasta mökkeilystä ilman vaivannäköä.

Laadukas hirsimökki on helppohoitoinen, kestävä, turvallinen ja terveellinen, eli täydellinen paikka rentoutua ja ladata akkuja.

Olit hankkimassa sitten pientä hirsimökkiä tai suurempaa modernia hirsihuvilaa, kilpailuttamalla kotimaiset hirsimökkivalmistajat löydät varmasti omia toiveitasi ja mieltymyksiäsi vastaavan mökkipaketin.

Paras hirsimökkipaketti löytyy usein keräämällä tietoa ja kilpailuttamalla.

Kokosimme tähän artikkeliin parhaat vinkit käyttövalmiin hirsimökin hankkimiseen, sekä lyhyen vertailun eri toimittajista.

Perinteinen hirsimökkipaketti vai moderni hirsihuvila?

Avaimet käteen -mökkipaketteja löytyy laidasta laidaan eri hintaluokissa. Edullisin vaihtoehto on perinteinen hirsimökki, joka koostuu isosta tuvasta ja usein parvesta.

Perinteinen hirsimökki on erinomainen vaihtoehto erähenkiselle mökkeilijälle. Suuri osa perinteisistä hirsimökeistä rakennetaan ilman sähköjä ja juoksevaa vettä, jolloin eräkokemus on autenttinen. Veden kantaminen saunaan ja puukiukaan lämmittäminen on suomalaista mökkikulttuuria parhaimmillaan.

Mukavuudenhaluinen mökkeilijä valitsee modern hirsihuvilan, johon kuuluu nykyajan mukavuudet aina sähköstä ja juoksevasta vedestä lähtien. Modernin hirsihuvila on huoleton ja helppo vaihtoehto kun haluat rentoutua ja ottaa irtioton arjesta.

Paljonko hirsimökkipaketti maksaa?

Hirsimökkien hinnat vaihtelevat kymmenistä tuhansista euroista jopa satohin tuhansiin euroihin. Hirsimökin hintaan vaikuttaa useat eri tekijät.

Hirsimökin koko

Suurin hintaan vaikuttava tekijä on hirsimökin koko. Mökkien neliöhinnat vaihtelevat Suomessa noin 1500-2500 euron välillä, riippuen varustelutasosta. Mökkien suosituimpien kokojen ollessa 30-100 neliötä, tulee hirsimökin lopulliseksi hinnaksi noin 45 000-250 000 euroa.

Hirsimökin varustelutaso

Neliömäärän jälkeen suurin hintaan vaikuttava tekijä on varustelutaso, ja tuleeko mökki ympärivuotiseen käyttöön, jolloin varustelutason on oltava riittävä kylmää talvea ajatellen.

Hirsimökin varustelua suunniteltaessa tulee ottaa huomioon ainakin:

  • Sähköistys
  • Lämmitysmuoto
  • Juokseva vesi
  • Sisävessa vai ulkohuussi
  • Moderni kylpyhuone vai pihasauna
  • Keittiö, riittääkö puu-uuni vai tarvitaanko modernit ruaonlaittovälineet

Suosituimmat hirsimökkipakettien tarjoajat

Suomessa noin 10 suurinta yritystä valmistaa yli puolet kaikista rakennettavista hirsimökeistä. Suurimmat valmistajat tarjoavat hirsimökkipaketit avaimet käteen -palveluna.

1. Kontio – Tuttu ja turvallinen hirsirakentaja

kontio mökki
Kuva: Kontio

Suomen ja ehkä koko maailman tunnetuin hirsitalovalmistaja Kontio tunnetaan laadukkaista hirsimökeistä, kattavasta valikoimasta ja modernista arkkitehtuurista.

Kontion hirsimökeissä korostuu laajat kustomointi- ja suunnittelupalvelut, sekä markkinoiden laadukkaimmat materiaalit. Kontion hirsimökkipaketit rakennetaan painumattomasta lamellihirrestä.

Mallisto on jaettu kahteen osaan, Classic ja Future. Classic-sarjan hirsimökit ovat arkkitehtuuriltaan perinteisen mallisia, ja mallistoon kuuluu aikaisemmin mainitut “erämökit”.

Future-sarjan hirsimökit ja -huvilat edustavat modernia arkkitehtuuria ja varustelutasoa.

2. Honka – modernien hirsimökkien uranuurtaja

honka mökki
Kuva: Honka

Hongan mallistossa painottuu yksilöllisyys sekä monipuolinen design. Hongan mökit edustavat hirsimökkien modernimpaa linjaa, ottaen vaikutteita perinteisestä hirsirakentamisesta.

Hongan hirsimökeissä on suuret oleskelutilan ikkunat ja lasiseinät, jolloin mökki aukeaa luonnonvalolle ja avaat upeat näkymät ympäröimään järvimaisemaan.

Hongan mökkipaketit rakennetaan perinteitä kunnioittaen massiivihirrestä, joka modernin työstämisen ja käsittelyn myötä on lähes painumatonta. 2019 lanseerattu Honka Frame on mahdollistanut modernin skandinaavisen arkkitehtuurin, jolloin hirsimökit ovat minimalistisia ja sulautuvat ympäröivään luontoon.

3. Kimara – kun asiantuntemus ja laatu yhdistyvät

kimara mökki
Kuva: Kimara

K-Raudan hirsirakentamiseen erikoistunut brändi Kimara on noussut suosituimpien hirsimökkipakettien tarjoajien joukkoon. Kimaran taustalla on K-Raudan asiantuntemus, sekä Kontiotuotteen laadukkaat materiaalit.

Kimaran valikoimasta löytyy niin pienemmät hirsimökit kuin suuremmatkin hirsihuvilat, ja jokainen malli on muokattavissa asiakkaan mieltymyksien ja toiveiden mukaiseksi.

Kimaran hirsimökit valmistetaan lamellihirrestä, jossa on käytetty ainoastaan ympäristöystävällistä liimaa, jolloin hirren hengittävyys ja ekologisuus säilyy.

4. Kuusamo Hirsitalot – pohjoista laatua aidoimmillaan

kuusamo mökki
Kuva: Kuusamo Hirsitalot

Kuusamo Hirsitalot valmistaa kaikki hirsimökkinsä Koillismaan ja Itä-Lapin puusta valmistetusta hirrestä, joka on upean punahohtoinen ja tiukkasyinen.

Kuusamon mallistosta löytyy reilu 50 erilaista hirsimökkipakettia, joista suurimpaan osaan kuuluu sauna. Kuusamon hirsimökkien arkkitehtuuri on hyvin perinteitä kunnioittavaa.

Lähes jokainen Kuusamon hirsimökkipaketti on muokattavissa, mikä mahdollistaa myös mökin päivittämisen kestämään ympärivuotista käyttöä. Valitsemalla mökkipakettiin eristävämmät ovet, ikkunat ja rakenteet saat hirsimökin täyttämään samat energiamääräykset kuin isommat hirsitalotkin.

5. Finnlamelli – helppo ja vaivaton hirsimökkipaketti

finnlamelli mökki

DesignTalon kanssa pari vuotta sitten yhdistynyt Finnlamelli tarjoaa useita kymmeniä erilaisia hirsimökkipaketteja.

Kaikki Finnlamellin mökkipaketit ovat tilattavissa joko täysin avaimet käteen -periaatteella tai osittain asennettuna, jolloin voit itse osallistua mökin viimeistelyyn ja sisustukseen.

Finnlamelli tunnetaan laadukkaista materiaaleista sekä nerokkaista pohjaratkaisuista, joihin asiakas pystyy omilla toiveillaan vaikuttamaan.

Mikä on paras hirsimökkipaketti?

Hirsimökkien valmistajia on Suomessa kymmeniä. Juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon löydät kilpailuttamalla, ja olemalla yhteydessä hirsimökkivalmistajien edustajiin.

Asiantuntijat vastaavat mielellään kysymyksiin, ja auttavat juuri sinun mieltymyksiesi mukaisen hirsimökin suunnittelussa. 

Tilaa Hirsimestarin uutiskirje ja liity hirsikerhoon

Saat tuoreimmat artikkelimme suoraan sähköpostiisi.