Talonvalmistajat, Yleinen

Paras avaimet käteen -hirsitalopaketti 2023 – suuri vertailu

Mikä on paras muutovalmis hirsitalopaketti? Lue lisää ja löydä itsellesi paras vaihtoehto.

Sisältö

Kuinka löytää paras muuttovalmis hirsitalopaketti? Keräsimme yhteen vuoden 2023 parhaat hirsitalomallistot helpottamaan valintaasi.

Mainos

Suomessa on lukuisia hirsitalovalmistajia, joista lähes jokainen tarjoaa muuttovalmiita avaimet käteet -paketteja. Koska tarjonta Suomessa on laajaa, voi itselleen sopivimman hirsitalopaketin löytäminen olla haastavaa.

Muuttovalmiit hirsitalopaketit eroavat toisistaan niin suunnittelultaan, neliömäärältään kuin hinnaltaan, joten eri vaihtoehtojen vertailu uutta kotia hankkiessa on erityisen tärkeää. Kilpailuttamalla eri vaihtoehdot löydät juuri omia toiveitasi ja tarpeitasi vastaavan hirsitalo, joka palvelee kovassakin käytössä sukupolvelta toiselle.

Aikaisemmassa artikkelissa vertailimme parhaita hirsitalovalmistajia, mutta tällä kertaa keskitymme parhaisiin muuttovalmiisiin hirsitalopaketteihin. Painotamme vertailussa eri ominaisuuksia ja valitsimme vain yhden talopaketin per talovalmistaja.

Yksikään vertailun linkeistä ei ole sponsoroitu, eikä meille ole maksettu minkään kohteen mainostamisesta.

Parhaat muuttovalmiit hirsitalot vuonna 2023:

Paras ominaisuusParas ominaisuus

Kontio Glass House

 • Erinomainen yhdistelmä estetiikkaa ja käytännönläheisyyttä.

Honkatalot Villa Saimaanhelmi

 • Moderni rajoja rikkova suunnittelu.

Honka Toivio

 • Erinomainen hinta-laatusuhde

Kuusamo Hirsitalo Hippu 154

 • Soveltuu erinomaisesti suuremmille perheille.

Finnlamelli Rehti 89

 • Kompakti ja edullinen omakotitalo.

Mihin kiinnittää huomiota hirsitalopaketin valinnassa?

Hirsitalopaketin valinnan taustalla on aina omat tarpeet, toivomukset ja vaatimukset. Melkein jokainen hirsitalovalmistaja antaa asiakkaalle mahdollisuuden osallistua lopputuloksen suunnitteluun.

Kun suunnittelussa annetaan liikkumavaraa asiakkaan suuntaan, on lopputuloksena täysin uniikki ja asiakkaan tarpeita vastaava koti.

Kiinnitä ainakin näihin huomiota muuttovalmiin hirsitalopaketin valinnassa:

 • Arkkitehtuuri: Onko kiikarissasi perinteinen vai moderni hirsitalo?
 • Hinta: Talopakettien hintaan vaikuttaa muun muassa neliömäärä, käytetty hirsimateriaali sekä toimitusmuoto.
 • Neliömäärä: Hirsitalopaketteja on saatavilla aina pienistä mökeistä suuriin lukaaleihin.
 • Toimitusaika: Eri talovalmistajien toimitusajoissa voi olla suuriakin eroja, riippuen esimerkiksi vuodenajasta ja kysynnästä.
 • Suunnittelumahdollisuudet: Jos kaipaat hirsitaloosi erilaisia lisävarusteita, kannattaa tutustua eri valmistajien suunnittelumahdollisuuksiin.

Kontio Glass House – Muunneltavaa modernismia Kalifornian malliin

Kalifornian Palm Springsin estetiikasta inspiraationsa saanut Glass House -mallisto yhdistää käytännöllisyyden ja modernin designin luoden toimivan kokonaisuuden jonka asumismukavuus on huippuluokkaa.

Malliston hirsitalon tunnistaa suurista ikkunoista sekä minimalistisesta suunnittelusta.

Glass House -malliston etuna on kattava muunneltavuus. Malliston hirsitaloihin sisältyy muun muassa useita terassi- ja kattovaihtoehtoja, jolloin jokainen malliston talo on täysin yksilöllinen.

Hirsitalon yhteyteen voi halutessaan yhdistää autokatoksen, joita on saatavilla kahdessa eri koossa.

Malliston hirsitaloja on saatavana eri kokoisena sekä myös kaksi kerroksisena.

Glass House -hirsitalon mallit:

 • Glass House 100
 • Glass House 120
 • Glass House 126
 • Glass House 150
 • 2 kerroksinen Glass House 146

Plussat

 • Lähes täydellinen yhdistelmä estetiikkaa ja käytännöllisyyttä
 • Tuttu Kontion laatu
 • Muunneltavuus

Miinukset

 • Hintansa puolesta ei aivan jokaisen valinta

Honkatalot Villa Saimaanhelmi – Valoisaa ja avaraa luksusta

Honkatalojen lippulaivamalli Villa Saimaanhelmi erottuu joukosta rikkoen perinteisen hirsirakentamisen rajoja. Kyseessä on arkkitehti Janne Kanteen vuonna 2017 suunnittelma moderni hirsitalo, joka esiteltiin ensimmäisen kerran mikkelin asuntomessuilla 2017.

Jos haet modernia ja samalla skandinaavisen minimalistista hirsitaloa, on Villa Saimaanhelmi sinun valintasi. Avara ja valoisa hirsitalo on kaksikerroksinen, joten se riittää kattamaan suuremmankin perheen tarpeet.

Villa Saimaanhelmessä korostuu ajattomuus, korkea laatu, tunnelmallisuus sekä hirsirakentamisen ympäristöystävällisyys.

Villa Saimaanhelmi on muunneltavissa asiakkaan toiveiden mukaan mahdollistaen täysin yksilöllisen lopputuloksen kuten Honkatalojen muutkin mallit. Koko mallistossa korostuu asujan tarpeet ja hyvinvointi.

Plussat

 • Valoisa ja avara
 • Massasta erottuva upea suunnittelu
 • Jokainen talo on yksilöllinen

Miinukset

 • Korkea hinta verrattuna muihin hirsitaloihin

Honka Toivio – Tyyli ja toimivuus samassa paketissa

Hongan perusmalli Toivio on suunniteltu erityisesti lapsiperheille. L-mallinen talo on avara ja valoisa sekä tarjoaa omaa rauhaa jokaiselle talon asukkaalle.

Tyylikäs ja yksinkertainen omakotitalo soveltuu erinomaisesti niin taajamaan kuin maaseudullekin minimalistisen ulkomuotonsa ansiosta.

Toivio on saatavana kahdessa eri koossa: 140 ja 156 neliöisenä, joista suurempi tarjoaa tilavammat yhteiset tilat sekä saniteettitilat.

Malliin kuuluu viihtyisä katettu terassi, joka tekee pienestä sisäpihasta entistä kotoisamman ja tyylikkämmän. Terassi mahdollistaa esimerkiksi kesäkeittiön pihan yhteyteen.

Plussat

 • Erinomainen yhdistelmä tyyliä ja käytännöllisyyttä
 • Soveltuu erinomaisesti lapsiperheille
 • Sopii ulkonäkönsä puolesta niin kaupunkiin kuin haja-asutusalueelle

Miinukset

 • Yksinkertainen ulkoasu voi jaa mielipiteitä

Kuusamo Hirsitalo Hippu 154 – Suurperheen unelmakoti

Kaksikerroksinen neljällä makuuhuoneella varustettu Hippu 154 on suuremman lapsiperheen ehdoton valinta. Hulppeat 154 neliötä riittävät useammallekin asukkaalle tarjoten jokaiselle asukkaalle runsaasti tilaa ja oman rauhan.

Alakerrassa keittiö, eteinen ja olohuone yhdistyvät yhdeksi avoimeksi tilaksi yläkerran jakautuessa neljäksi erilliseksi makuuhuoneeksi.

Hippu-malliston kaikki mallit ovat yksilöitävissä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Makuuhuoneiden määrää voidaan tarvittaessa lisätä tai esimerkiksi muuttaa saunan sijaintia. Mallistoon kuuluu myös lukuisia eri kattotyyppejä ja materiaaleja sekä ulkoverhouksia asiakkaan valittavaksi.

Jokaiseen hirsitaloon kuuluu automaattisesti parveke, terassi sekä autokatos, jotka ovat täysin muunneltavissa. Autokatoksen puolta tai terassin kokoa voidaan muuttaa tontin mukaisesti.

Nerokas pohjaratkaisu ei jätä yhtään neliötä hyödyntämättä, luoden samalla tilantuntua ja avaruutta.

Plussat

 • Tilava myös suuremmalle perheelle
 • Muunneltavuus
 • Erinomainen pohjaratkaisu

Miinukset

 • Kokonsa puolesta ei sovellu kaikille tonteille

Finnlamelli Rehti 89 – Kompakti ja edullinen hirsitalo

Finnlamellin Rehti-sarjassa korostuu vaivattomuus, edullinen hinta sekä tasainen laatu. Sarjan pienintä päätä edustava Rehti 89 on edullinen ja kompakti hirsitalo, joka soveltuu erinomaisesti pienelle perheelle tai pariskunnalle.

Finnlamellin muuttovalmiit paketit tunnetaan niiden helppoudesta ja vaivattomuudesta. Hirsitalo valmistuu käden käänteestä viimeistelyä ja talotekniikan asennusta myöten. Näin ollen muuttovalmis Rehti-hirsitalo soveltuu erinomaisesti myös ensimmäiseksi omakotitaloksi.

Plussat

 • Listauksen edullisin vaihtoehto
 • Kattava ja nopea avaimet käteen -paketti
 • Hintaansa nähden korkea laatu

Miinukset

 • Voi käydä pieneksi suuremmalle perheelle

Yhteenveto – Mikä on paras muuttovalmis hirsitalopaketti juuri sinulle?

Hirsitalo on suuri investointi, joka säilyttää arvonsa ja takaa terveellisen kodin kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Tämän vuoksi hirsitalopaketin valinnassa ei tulisi kiirehtiä vaan vertailla vaihtoehtoja ja valita parhaiten omia tarpeita ja toiveita vastaava paketti.

Jos arvostat modernia arkkitehtuuria ja haluat erottua joukosta, ovat Kontion Glass House ja Honkatalojen Villa Saimaanhelmi erinomaisia vaihtoehtoja.

Molemmat vaihtoehdot tuovat perinteiseen hirsirakentamiseen ripauksia nykyaikaa samalla säilyttäen kaikki hirren hyvät ominaisuudet materiaalina.

Jos tähtäimessäsi on lapsiystävällinen omakotitalo, ovat Hongan Toivio ja Kuusamo Hirsitalojen Hippu 154 loistavia vaihtoehtoja. Toivio on suunniteltu vastaamaan nelihenkisen perheen tarpeita, ja Hippu 154 tarjoaa riittävästi tilaa suuremmallekin perheelle.

Finnlamellin Rehti 89 on mainio vaihtoehto pienemmälle perheelle tai pariskunnalle tarjoten korkeaa laatua matalaan hintaansa nähden.

Rehti-mallisto tunnetaan vaivattomasta avaimet käteen -paketistaan, joten jos haluat uudet hirsitalon nopeasti ja helposti, kannattaa valinnassa kääntyä Finnlamellin puoleen.

Tilaa Hirsimestarin uutiskirje ja liity hirsikerhoon

Saat tuoreimmat artikkelimme suoraan sähköpostiisi.