Pakkaaminen loma-asunnolle lähtöä varten voi olla haaste. Tämä tarkistuslista auttaa sinua päättämään, mitä kannattaa ottaa mukaan ja mitä kannattaa vain jättää taakse.

Perustarvikkeet, joita tulet tarvitsemaan mökillä

  Nämä pakolliset tarvikkeet voivat olla erittäin hyödyllisiä ja tarpeellisia, kun ollaan pitkiä aikoja loma-asunnolla. Tarkista vuokrasopimus huolellisesti ja varmista, että tiedät, mitä tavaroita on jo paikan päällä ja mitkä tavarat loma-asunnolta puuttuu, jolloin ne on otettava mukaan. Jos mahdollista, pyydä mökin omistajaa kertomaan sinulle, mitä tarvikkeita, tavaroita ja keittiötarvikkeita mökissä on jo valmiiksi. Sinun kannattaisi pakata vähintään: Omistajan yhteystiedot, jotta voit soittaa apua lomasi aikana, jos jotain tapahtuu tai sinun tarvitsee kysyä jotain itse mökistä. Ajokortti on myös tärkeä olla mukana, ja jos mökkisi tai loma-asuntosi sijaitsee ulkomailla passi on pakko olla mukana. Haluat varmaan tehdä ostoksia lomallasi, kuten tuliaisia, hyötytarvikkeita, kuten ruokaa ja muita joka päiväisiä tarvikkeita. Tämän takia sinun kannattaa ottaa pankkikortti, luottokortti tai käteistä mukaan. Myös nykypäivänä älypuhelin on tärkeä osa ihmisten elämää, joten muista ottaa puhelimesi ja laturisi mukaan, ja jos matkusta toiseen maahan muista tarkistaa käyttävätkö he erilaista seinäpistoketta. Jos tässä maassa on erilainen seinäpistoke, muista ottaa mukaasi muuntajia tai pitokeliittimiä, jotta voit ladata tärkeitä elektronisia laitteitasi. Myös kamera voi olla hyvä ottaa mukaan, jos haluat muistaa näitä ihania lomapäiviä myöhemmin.   Jos mökillä ei ole lakanoita, pyyhkeitä tai tyynyjä, muista jättää näille tarpeeksi tilaa, koska ne vievät sitä paljon, ja muista ottaa ne mukaasi. Jos lomamökilläsi on käytettävissä hiiligrilli, muista ottaa puuhiiltä tai jotain muuta kevyempää sytykettä ja tulitikkuja. Nämä on mahdollista ottaa mukaan, jos voit ajaa mökillesi, mutta jos sinun mökkisi on ulkomailla ja joudut sinne lentämään tämä ei ole mahdollista, joten joudut etsimään niitä, kun olet perillä. Useimmissa mökeissä on takkoja, jolloin kannattaa ottaa mukaan polttopuuta, jos mahdollista.

Keittiö ja kylpyhuone tarvikkeet

Keittiö ja kylpyhuone tarvikkeet

Jos aiot tehdä paljon ruokaa itse lomamökilläsi ja sinulla on vielä lisää tilaa autossasi tai matkalaukussasi, nämä ovat hyödyllisiä tarvikkeita mitä kannattaa ottaa mukaan: Tärkeitä mausteita kuten sinun suosikki mausteesi ruoanlaittoon ja grillaamiseen, kuten suola, pippuri ja grillimauste ovat hyviä vaihtoehtoja ottaa mukaan. Maustevalmisteet ovat myös hyvä idea, jotta esimerkiksi lihan tai kalan marinointi olisi tarpeeksi helppoa ja nopeaa. Nämä mausteet kannattaa pistää pieniin ziploc-pusseihin, joten ne vievät vähemmän tilaa ja ne ovat uudelleen suljettavia. Jos tiedät, että sinulla on keliakia, ja et voi syödä ruokaa, jossa on gluteenia, muista ottaa tarpeeksi gluteenittomia raaka-aineita ja muita ruoanvalmistusaineita, jos tiedät, että et välttämättä voi ostaa niitä paikallisista ruokakaupoista.

Tärkeää on myös ottaa pullonavaaja mukaan, jos haluat juoda muun muassa viiniä ruoan kanssa. Myös kahvi,tee, kerma ja sokeri on tärkeitä, aamuisin voi herätä paremmin juomalla muun muassa kahvia tai teetä. Myös terävä ja hyvä keittiöveitsi on tärkeä ruoanvalmistuksessa, myös pieni leikkuupöytä on tärkeää, jotta et naarmuta mökkisi pöytiä. Alumiinifolioiden avulla, voit muun muassa valmistaa ja lämmittää ruokaa taikka säilyttää sitä. Jos sinulla on lemmikkieläimiä ja voit ottaa ne mukaan mökillesi, muista ottaa kaikki tarvittavat esineet, joita ne tulevat tarvitsemaan, kuten ruokaa, vettä ja leluja. Myös extra wc-paperi, nenäliinat, paperipyyhkeet ja roskapussit ovat tärkeitä, jotta voit pitää lomamökkisi siistinä ja puhtaana. Nämä voi myös ostaa paikanpäältä, jos lähettyvillä on ruokakauppa. Jos tulet olemaan mökilläsi pitkään, kuten useita viikkoja on tärkeää ottaa mukaan pyykinpesuainetta, jotta sinulla riittää puhtaita vaatteita koko lomasi ajaksi. Pyykinpesuainekapselit ovat pieniä ja helppo pakata mukaan, koska ne eivät vie paljoa tilaa.