Minimalismi ei koske vain sataa asiaaa. Se ei koske kiiltäviä valkoisia huonekaluja ja asumista ylevässä huoneistossa. Ei ole kyse siitä, että voisit pakata maallisen sisällön reppuun ja päätyä auringonlaskuun. Se voi olla se, mutta sen ei tarvitse olla.

Minimalismi / yksinkertainen elämä

Minimalismi / yksinkertainen elämä

En ole koskaan ajatellut kutsua itseäni minimalistiseksi. Olin tyttö, joka halusi kerätä asioita, jotka pitivät asiat juuri siinä tapauksessa, jotka eivät kyenneet kantamaan ajatusta jätteestä ja heittämästä mitään pois. Ollakseni rehellinen, olen aina ollut enemmän kuin pelkkä minimalistinen. Mutta kun aloin mennä alas muovitonta elämää ja nollatonta jätettä, tulin näkemään, että nolla jätettä ei ollut niin erilainen kuin minimalismi aatteeltaan. Minulle se kuuluu ajatukseen “mikä on tarpeeksi?”. Koska meillä on vain mitä tarvitsen ja käytän. Jos omistan asioita ja en käytä niitä, miten se on muuta kuin ajan, tilan ja resurssien tuhlausta? Muutin näkökulmaa. Minulle minimalismi ja zero waste -ajatus kulkevat käsi kädessä. Kulutan vähemmän, lajittelen vähemmän, siistin vähemmän ja stressaan vähemmän. Minulla on enemmän aikaa ja enemmän energiaa asioihin, joita todella rakastan. Valitsen kokemukset asioiden sijaan. Valitsen ihmiset tavaroiden yli. Olen kiitollinen ja tyytyväinen siihen, mitä minulla on ja kuka olen, enkä kysy itseltäni, että “milloin” ja ”jos”.

Aloittaminen minimalismilla

Vapautuminen voi olla vaikeaa. Se ei ollut jotain, joka tapahtui minulle yön yli. Kesti aikaa. Aiemmin ajattelin, että tyhjentäminen tarkoitti jätteitä. Nyt ymmärrän, että se tarkoittaa, asioista luopumista, jotka on jäänyt tarpeettomiksi. Meitä opetetaan haluamaan enemmän. Haluamaan isommin. Haluamaan parempaa. Mutta oletko koskaan lopettanut kysyä itseltäsi, mitä olet todella jahtaat, ja jos se on sen arvoista? Lopeta jahtaus ja aloita elämäsi. Seuraavaksi esittelen yhden vinkin tai oikeastaan asenteen, jos olet juuri aloittamassa uutta elämänvaihetta. Ihmiset antavat lahjoja, koska he haluavat osoittaa rakkautensa ja arvostuksensa. Jotkut ihmiset tarvitsevat antaa lahjoja ilmaisemaan tunteitaan. Jotkut pitävät lahjoja muille. Nämä ovat heidän tarpeitaan, ja heillä ei ole mitään tekemistä teidän kanssanne, eikä mitään tekemistä sen kanssa.Lahjan saaminen ei tarkoita sitä, että sinun täytyy pitää lahja, jos et halua sitä, älä pidä siitä tai et tarvitse sitä. Olkaa kiitollisia ja kiitollisia siitä, että teille on annettu, ja arvostakaa tunteita. Se riittää. Sinun ei tietenkään tarvitse kertoa heille, että et pidä lahjasta tai että annoit sen pois. Ei ole mitään syytä loukata ketään. Ihmiset muistavat harvoin mitä lahjoja heille toivat. Usein pidämme kiinni asioista, koska mielestämme joku loukkaantuu, jos annamme sen pois, mutta on todennäköistä, että he ovat jo unohtaneet. Ongelmia lahjojen valitsemiselle henkilölle, jolla on kaikki, on se, että heillä on jo kaikki. Usein lahjat ovat yleensä parempi versio siitä, mitä heillä jo on, tai toinen. Mutta jos ensimmäisessä ei ole mitään vikaa, ei tarvitse toista. Nyt olen paljon armottomampi. Jos tarvitsen jotakin, ja minulla on kaksi, teen valinnan heti. Säilytänkö sen, mikä minulla on, vai ostanko uuden? Yksi pysyy, ja toinen menee. Koska molempien pitäminen on jätettä. Olen antanut pois asioita, ja myöhemmin olen ajatellut, ah, jos minulla olisi vielä sitä, voisin käyttää sitä nyt. Mutta en koskaan käynyt kauppoja ostamassa korvaavaa. Olen varma, että olisin voinut käyttää näitä asioita, jos olisin vielä omistanut heidät, mutta tein sen ilman. Luulen, että en todellakaan tarvinnut niitä.