Luonnonvarat vähenee hetki hetkeltä ihmisten huolimattoman kulutuksen vuoksi ja tämä johtaa ympäristöongelmiin ja häiritsee luonnollista ekologista tasapainoa. En tiedä sinusta, mutta itse tunnen syyllisyyden tunnetta kun käytän ja heitän pois jotain, mikä on mahdotonta kierrättää. Minusta tuntuu että olen tehnyt maailmalle vääryyttä.

On tietysti olemassa monia eri tapoja rakentaa hirsitalo, mutta uudelleen käyttäminen ja materiaalien parantaminen ja sitten uusiokäyttäminen uudessa muodossa vaikuttaa olevan halvin ja ympäristöystävällisin tapa. Jos ostat hirret kestävästä sertifioidusta lähteestä, olet jo vähentänyt hiilijalanjälkeäsi huimasti muihin rakennusmateriaaleihin, kuten sementtiin, tiiliin ja muihin materiaaleihin verrattuna.Hirsitalon rakentaminen kestävällä ja ekologisella tavalla on hyvin tärkeä aspekti monelle talonrakentajalle, joilla on vahvat arvot ja etiikka. Puu on yksi maailman kestävimmistä ja ekologisimmista materiaaleista, jos ostat sen kestävää kehitystä tukevalta myyjältä. Jokaista kaadettua puuta kohden on istutettava enemmän uusia puita. Puu on täysin uusiutuva materiaali ja sen voi kierrättää myös talon purkamisen jälkeen, joko puusilppuna tai polttoaineena käytettynä. Hirsitalon rakennusprosessi normaalisti käyttää paljon vähemmän energiaa kuin tavanomaisen kodin rakentaminen ja hirsitalon voi myös rakentaa lyhyemmässä ajassa, joka myös vähentää hiilijalanjälkeä huomattavasti.

Säästöä kustannuksissa

Säästöä kustannuksissa

Säästöä kustannuksissa

Hirsitalojen kasvavan kysynnän vuoksi, omat hirsitalon rakentaminen on nyt tuottoisa investointi. Hirsitaloja voi rakentaa niin edullisesti tai hintavasti kuin haluat, sinä hallitset budjettia. Hirsitalot ovat myös energiatehokkaita ja voit sen takia odottaa sähkölaskun pienenemistä. Hirret ovat luonnostaan eristäviä, joka auttaa talon lämpimää pysymiseen talvella ja sen viileänä pitämiseen kesällä, riippuen kuitenkin hieman siitä, minkä kokoisia ja paksuisia hirsiä käytät. Siihen on syynsä, miksi hirsitaloja rakennetaan edelleen hyvin kylmiin maihin, kuten Kanadaan ja Norjaan.Kanadalainen rakentaja Mike Gingras sanoo että he pystyvät rakentaa hirsitalon 15 – 20 prosenttia energiatehokkaammaksi kuin muista materiaaleista rakennetut talot. Kyllä, hirret maksavat enemmän kuin tiilet tai laasti, mutta kun ne ovat paikallaan, niiden etuna on, että muuta ei tarvitse tehdä. Ne muodostavat niin sisäpinnan kuin ulkopinnankin. Vertaa muista materiaaleista rakennettuun taloon, pintamateriaalin lisäksi on asennettava eristeet ja kipsilevyt ja niin edelleen. Jos maksat jollekulle hirsitalosi rakentamisesta ja asennuksesta, säästät myös rakennusmiesten kustannuksissa, sillä hirsitalo valmistuu nopeammin.

Lähempänä luontoa

Monen ihmisen päätös asua hirsitalossa voi olla enemmänkin päätös omaksua uudenlainen elämäntyyli, eikä vain päätös vaihtaa osoitetta. Moni meistä kaipaa luonnon läheisyyttä ja pienentää hiilijalanjälkeämme. Kuvittele herääväsi joka aamu lintujen lauluun, upeisiin metsä, meri tai kalliomaisemiin jossa näet auringon nousevan ja herättävän luonnon eloon ja iltaisin kuvittele luonnon hiljaisuus ja pimeys, ilman tuhansia mainostauluja ja vilkkuvia valoja mutta sen sijaan kimaltelevan tähtitaivaan. Voit rakentaa hirsitalon lähes täysin luonnon materiaaleista, puisista seinistä kiviuuniin ja olla luonnon ympäröimänä niin kotisi sisällä kuin ulkopuolellakin, talosi sulautuessa täydellisesti luonnolliseen maisemaan. Luonnon lähellä asuminen on mahtava tapa päästä eroon jokapäiväistä huolista ja stressistä ja luoda uudelleen yhteyden itsesi, rakkaittesi ja luonnon kanssa.

Terveys ja hyvinvointi

Hirsimökeissä on jotain, joka saa sinut heti tuntemaan itsesi kotoisaksi. Onko mitään sen mukavampaa kuin löhötä pirskahtelevan takkatulen äärellä ihanasti tuoksuvassa puutalossa? Luonnollinen esteettinen kauneus on rauhoittavaa ja luo mahtavan tunnelman. Japanissa ja Norjassa tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että viihtyisät kodit, joilla on rauhallinen väripaletti ja puuta rakennusmateriaalina, voivat vaikuttaa meihin myönteisesti ja auttaa nostamaan mielialaamme lisäämällä iloa ja rauhan tunnetta.Hirsillä on myös kyky tasapainottaa kosteuden muutoksia ilmassa. Kun ilman kosteus on 30 ja 50 prosentin välillä, bakteerien, kuten homeen, kasvu on minimoitu, joka tekee siitä ihanteellisen asuinpaikan sellaiselle henkilölle, joka kärsii ympäristön aiheuttamista terveysongelmista, kuten astmasta ja allergioista.