Monet ihmiset käyttävät kesämökkejä ylimääräisenä huoneena – toimiessaan kodin laajennuksena. Kesämökkejä voidaan käyttää myös harrastamiseen, töihin keskittymiseen, vapaa-ajan viettoon tai jopa yrityksen pyörittämiseen. Kesämökkien suosittuja käyttötarkoituksia ovat: puutarhatoimistot, työpajat, käsityöhuoneet, pelihuoneet ja baarit. Niitä on saatavana monenlaisissa tyyleissä, ja valittavana on moderneja tai perinteisiä malleja. Kesämökit, joissa on paljon ikkunoita, voivat toimia myös kasvihuoneina – täydellinen orastaville puutarhureille.

Vaikka kesämökkejä voidaan käyttää ympäri vuoden, on yleistä, että niitä käytetään varastointiin kylmempinä kuukausina. Tämä lisää niiden monipuolisuutta, jolloin voit tallentaa vuodenaikojen tavaroita, kuten puutarhakalusteita ja ulkoleluja.

Mistä kesämökit ovat valmistettu?

Kesämökkien suosituin materiaali on puu. Puurakennukset voidaan valmistaa käsitellystä tai käsittelemättömästä puusta. Kesämökit on tyypillisesti valmistettu puusta, joka on suojattu väliaikaisella vesipohjaisella säilöntäaineella. Suosittelemme, että rakennus käsitellään uudelleen niin pian kuin mahdollista toimituksen jälkeen ja sen jälkeen vuosittain, jotta estetään mädäntyminen ja rappeutuminen. Lattian alapinta on käsiteltävä ennen asennusta.

Kesämökkejä voidaan myös käsitellä painekäsittelyllä. Puu kuivataan sitten, säilöntäaineessa olevat kemikaalit jättäen vihreän sävyn – vaikka tämä väri voi vaihdella käytetyn säilöntäaineen tyypistä riippuen. Tämä käsittelymenetelmä on suunniteltu estämään mädäntymistä ja rappeutumista sekä pidentämään puun ikää, mutta tämä ei tee rakennuksesta vesitiivistä. Säännöllistä käsittelyä suositellaan edelleen vedenkestävyyden aikaansaamiseksi ja puun käyttöiän pidentämiseksi.

Joitakin rakennuksia ei käsitellä ollenkaan, joten tarkista tämä. Rakennuksen hoitoon on saatavana monia tuotteita; Voit valita kirkkaista, sävytetyistä tai maalipohjaisista säilöntäaineista. Tämän avulla voit parantaa tai muuttaa kesämökin väriä ja suojata samalla puutavaraa. Kesämökit on tyypillisesti valmistettu höylätystä puusta. Tämä tarjoaa houkuttelevamman pinnan kuin karkeasti leikatut tai höyhenpeittaiset päällekkäiset levyt ja lisää kestävyyttä. Varmista myös, miten katto ja lattialaudat on valmistettu. Katon ja lattian lukituskielekkeet ja uralaudat lisäävät puutarharakennuksen kokonaislujuutta ja tukevuutta. Lastulevyt ja vastaavat materiaalit eivät ole yhtä kestäviä ja ne kestävät vähemmän painoa kuin kieli- ja uralevyt. Ne ovat myös alttiimpia vesivahingoille.

Ovatko hirsimökit samat kuin kesämökit?

Ovatko hirsimökit samat kuin kesämökit?

Hirsimökit ja kesämökit ovat molemmat puurakennuksia, joita käytetään ulkohuoneena. Ihmiset ajattelevat yleensä kesämökkejä kausiluontoisina rakennuksina, joita käytetään pääasiassa lämpiminä kuukausina, ja hirsimökkejä ympäri vuoden. Hirsirakennuksen lisääntynyt paksuus tarjoaa lisää jäykkyyttä ja parempaa eristystä – ihanteellinen niille, jotka aikovat käyttää rakennuksiaan ympäri vuoden ilman lisäeristystä tai lämmönlähteitä. Hirsimökityyliset kesämökit valmistetaan lukkiutuvista tukkeista, joita on yleensä saatavana eri paksuisina. Nämä tukit ovat yleensä käsittelemättömiä, ja puu vaatii perusteellisen käsittelyn mahdollisimman pian rakennuksen vastaanottamisen jälkeen.

Mihin kannattaa sijoittaa kesämökki?

Vaikka kesämökin asentaminen voi tuntua pelottavalta tehtävältä, niiden kokoaminen on melko suoraviivaista. Kohtuullisella tiedolla ja sopivilla työkaluilla se on saavutettavissa oleva tehtävä, joka voidaan suorittaa suhteellisen helposti. Asennuksen saa suorittaa vähintään 2 ihmistä, jotta paneelit voidaan tukea ennen niiden kiinnittämistä kiinnikkeillä. Monet toimittajat tarjoavat asennuspalvelun, joka voidaan yleensä lisätä ostohetkellä.

Turvallisuus on huomioon otettava tekijä kesämökin ostamisessa. Jos käytät kesämökkiäsi työtilan, studion tai viihdyttävänä huoneena, on suuri mahdollisuus, että se on arvoesineiden koti. Joissakin rakennuksissa on vakiona lukko ja avain, jotka saattavat löytää turvallisuustarpeitasi varten – mutta muista tarkistaa. Jotkut yritykset antavat sinulle myös mahdollisuuden ostaa lisävarusteita. Näitä ovat turvapalkit, antivandaaliruuvit ja hälytykset.

Turvavaihtoehtojen lisäksi monet yritykset tarjoavat lisävarusteita kesämökkisi mukauttamiseen. Jos rakennuksen tyyli sallii, ikkunalaatikko olisi houkutteleva lisä, varsinkin kevät- ja kesäkuukausina, jolloin kukat ovat kukassa. Hyllyt ovat käytännöllisiä vaihtoehtoja, jotka ovat ihanteellisia henkilökohtaisten tavaroisen, kuten valokuvien, kirjojen ja koristeiden lisäämiseen kesämökkiin. Jos haluat käyttää kesämökkiäsi kasvihuoneena, lisähyllyt ovat hieno tapa kaksinkertaistaa rakennuksen toiminta – täydellinen yrtteihin, hedelmiin ja vihanneksiin. Kesämökkien ominaisuuksia lisää tyylikäs viimeistely. Näitä voivat olla koristeelliset saranat ja ovet.